RUOKA & JUOMA

Unohtumattomia
makuja

Ruoka

Virolaisesta perinnöstämme vaikutteita saaneen TAR-ravintolan nimikkoannokset yllättävät raaka-aineillaan, esillepanollaan ja teknisellä toteutuksellaan. Tämä rohkea lähestymistapa on keittiömestari Tõnis Siigurin tunnusmerkki. Hän on tunnettu klassisten ranskalaisten tekniikoiden mestarillisesta käytöstään säilyttäen samalla omaleimaisen henkilökohtaisen tyylinsä, joka jättää vahvan tekijällisen jäljen jokaiseen annokseen – yhdistäen saumattomasti hienostuneita ja maalaismaisia ​​ruokia.

TAR-keittiötä johtaa keittiömestari Konstantin Andriankov, joka muuttaa kulinaariset unelmat todellisuudeksi joka päivä.

Caviar

ROSSINI OSCIETRA CLASSIC 15
“Bump” 3g

sTARtti

MUSTALEIPÄÄ & PORSAANKYLKEÄ 15
grillattua porsaankylkeä, mustaleipää, karhunlaukkaa, vesikrassia, maapähkinäsinappia, rapeaa sipulia

ANKKATACO 18
hoisin-glaseerattua rapeaa ankkaa, paratha-leipää, kurkkua, kevätsipulia

PAAHDETTUA LATVA-ARTISOKKAA 16
Tête de Moine -juustoa, savustettua tervahunajaa, tryffeliaiolia

HIILLOSTETTUA PURJOA 15
bbq-kermaa, rapeaa perunaa, mätiä, ruohosipulia

GRILLATTUA TOMAATTIA 14
pestoa, feta-lunta, umamikastiketta, kurkkua

GRILLATTUA ROMAINE-SALAATTIA 15
avokadoa, parmesaania, päärynää, krutonkeja, Caesar-kastiketta

TIIKERIKATKARAPUJA “KUNG SARONG” 19
sitruunaruohoa, kaffirlimeä, mirin-vinegrettiä, aiolia

SIIKACRUDO (KAHDELLE) 35
suolakypsytettyä siikaa, siianmätiä, suolaperuna

TARtar 24
klassiset lisukkeet, savustettua pikkelikurkkua, valkosipulibriosia

Maalta

SELLERI-NOISETTE 24
tryffelikreemiä, sellericrudoa, beurre blanc, herkkusientä, omenatartaria

BURRATA & PURJOA 22
sinappikastiketta, salviaa, anjovista, paahdettua hasselpähkinää

PRÄSSÄTTYÄ KANAA 28
rapea kananfilee, artesaanisuolakurkkuja, Café de Paris -voi

GRILLATTU ENTRECÔTE 49
pippurikastiketta, pikkelöityä paprikaa, varhaisperunaa, parsaa, béarnaisea

Mereltä

KALAKEITTO 24
valikoituja meren antimia, täyteläinen tomaattiliemi, sahramiaiolia, mätitoast

MUSTEKALARISOTTO 27
ndujaa, aurinkokuivattua tomaattia, basilikaa, balsamicoa

SINISIMPUKAT ‘ORIENTAL’ 29
tom yum -liemi, kaffirlimeä, sitruunaruohoa, valkosipulibriossia

AHVENFILEETÄ 38
tomaatti-kapriskastiketta, fenkolisalaattia, villivalkosipulimuusia

Lisukkeet

SKAGEN-RANSKALAISET 14
katkarapuja, tartarkastiketta, piparjuurta, pikkelöityä sipulia

VÄLIMEREN SALAATTI 8
grillattuja vihanneksia, vinegrettia, syötäviä kukkia

VARHAISPERUNAT 7
grillattua perunaa, parsaa, béarnaisea

TALON PIKKUKURKUT 6
TAR hunajaglaseeraus

Jälkiruoat

PAIN PERDU 14
karamellisoitua briossia, hasselpähkinäjäätelöä, vaniljakastiketta

FULL MOON 14
tumma suklaa-passion-hedelmäganache, vadelmaa, mustikkasorbettia

KUUMA BANAANIBRÛLÉE 14
karamelli-viskikastiketta, tervajäätelöä

Cocktail-jälkiruoat

PETIT FOURS 9
brownie-tryffeli / choux-leivokset

SUKLAA-CRÉMEAUX 9
vadelmakastiketta, suklaajäätelöä

TROOPPINEN SUUDELMA 9
mangoa, rommiananasta, passionhedelmää,
kookosjäätelöä, finger lime

S.R. 9
panna cotta, raparperia, mansikkajäätelöä

SEXPRESSOTINI 9
espresso martini, vaniljajäätelöä, kultahippuja

Keittiömestari

Ravintola TARia johtaa keittiömestari Konstantin Andriankov. Kokki, jonka intohimo ruoanlaittoon syttyi odottamatta, mutta on vain vahvistunut siitä lähtien.

Alun perin markkinointia Suomessa opiskelemaan valmistunut Konstantin vietti yhden kesän työskennellen ystävänsä ravintolan keittiössä ja kaikki loksahti kohdalleen. Energia, nopeus, luovuus, tiimityö – hän oli koukussa. Siitä hetkestä lähtien hän heittäytyi oppimaan: Ahmi keittokirjoja, toimi harjoittelijana eri keittiöissä ja etsi kaikki mahdollisuudet oppia parhailta.

Hän hioi taitojaan tunnetussa NOA Chef’s Hallissa Tallinnassa, työskenteli yksityiskokkina, työskenteli kesän TOKOssa Tartossa ja loi viimeisimpänä mieleenpainuvia annoksia Tuljakissa Tallinnassa. Konstantin on kokki, joka ottaa vastuuta, nauttii kokeilemisesta ja näkee jokaisen annoksen mahdollisuutena kertoa tarina ja luoda kokemus.

Ravintola TARissa nautit ruoasta joka on tehty sydämellä, uteliaisuudella ja ilolla. Ruokaa, joka saa sinut palaamaan yhä uudelleen.

Juoma

Sommelierimme Marko Mägi on koonnut juomavalikoiman, joka heijastaa sekä tarkkuutta että intohimoa. Eleganteista viineistä ja käsintehdyistä cocktaileista huolella valittuihin alkoholittomiin juomiin, jokainen lasi on valittu nostamaan kokemuksesi TARissa uudelle tasolle. Etsitpä sitten täydennystä ateriallesi tai vain ikimuistoista juomaa, listamme kutsuu sinut tutkimaan, löytämään ja nauttimaan.

TARin juomalista.